Elmer

Bouwer met een voorkeur voor hout als basismateriaal.

Geschoold en afgestudeerd als architect aan de TU Delft.

Werkervaring als architect, meubelmaker en bij de ontwikkeling van industriële woningbouw.

Sinds 2006 zelfstandig werkzaam als ontwerper en bouwer van maatwerk. Meubelen, interieur en exterieur inrichting evenals gebouwen.

Hout heeft een prettig karakter en een overzichtelijke maat door de visuele en tactiele structuur. Gewicht en sterkte maken hout een plezierig materiaal om mee te werken, een constructiemateriaal afgestemd op menselijke maat en zintuigen. Ook voor de toekomst is hout een goed materiaal om duurzame oplossingen mee te zoeken. Doordat hout wordt gewonnen uit hernieuwbare bronnen, relatief zuinig is in de verwerking van bron tot eindproduct, en reststromen het milieu minimaal belasten, is dit een goede weg naar een gezonde samenleving.

Ontwerp:

Advies voor mensen en organisaties om tot een comfortabele, gezonde leefomgeving te komen. Waarbij objecten waardevol worden ontwikkeld en gemaakt.

Het maken van een goed plan begint met het vast stellen van de ontwerpvraag. Een plan heeft altijd een geschiedenis waaruit de vraag is voortgekomen. Onderzoeken of in de initiële vraag alle wensen worden verwoord Vaststellen wat het uiteindelijke gebruiksdoel van de plannen is. Deze zaken worden eerst uitgezocht om tot een goede omschrijving van de ontwerp vraag te komen. Ook wordt uit de deze onderzoeken afgeleid of er secundair gebruik wordt gemaakt van het te maken ontwerp. Bij het ontwerp wordt altijd meegenomen dat objecten een langer gebruik worden dan voor de initiële vraag. Aanpasbare indeling, gebruik op andere locaties, of het terugwinnen van de materialen spelen altijd een rol in het maken van objecten.

Organisatie:

Een goede organisatie is de beste basis voor het maken van waardevolle objecten. Goede communicatie, planning, budgetbeheer en concentratie waarborgen de controle over het bouwproces. Het bouwproces moet ingericht zijn op het te maken object. Inzicht en controle organiseren over randvoorwaarden alvorens fysieke processen te beginnen.

Uitvoering:

Individueel werk wordt gedaan in een klassieke houtwerkplaats, gericht op maatwerk en kwaliteit. Voor grotere projecten word in projectteams gewerkt met passende expertise. Voor specifieke of grootschalige productie worden passende expertise en productiemiddelen extern georganiseerd.Scroll to Top